Ik heb er zin in!

De vakantie was heerlijk! Lekker weer gehad, veel tijd met mijn familie doorgebracht, logeerpartijtjes voor de meiden, lekker uitgegeten met zijn tweeën, we hebben ervan genoten! Maar inmiddels zijn we al een paar weken terug in Nederland. Kinderen weer naar school, manlief weer aan het werk en ik, ja wel, heb de eerste bestellingen al mogen leveren. Hierbij zie je de foto´s. Wat is het fijn om die blije gezichten te zien. Super! Kom maar op met die bestellingen! Ik heb er weer zin in 🙂

Advertenties

Tijd voor vakantie

vakantie

Het was lekker druk de eerste helft van dit jaar! Ik heb hartstikke leuke opdrachten gehad en er met veel plezier aan gewerkt.

Maar nu is het tijd om op te laden!

Ik ga lekker een poosje weg, even helemaal niets, behalve wat inspiratie opdoen. 😉 Leuke en lekkere dingen die ik tegenkom plaats ik nog op instagram. Volg mij op @hettweedekoekje.

Na 1 september neem ik weer opdrachten aan. Ik zal mijn email hettweedekoekje@hotmail.com af en toe even checken.

Ik wens jullie een heerlijke zomer toe!

Groetjes, Aline.

Cupcakes decoreren voor Pasen

Op Zaterdag 4 april gaan we in de Raaks Halle cupcakes versieren voor Pasen. Leuk om te doen en heerlijk voor de Paasbrunch! De activiteit is voor jong en oud. Vrije inloop van 14:00 tot 16:00u. Kosten 2 euro per cupcake  (op=op). Ik zorg voor het materiaal en de begeleiding. De Raaks Halle ligt midden in het Raaksgebied, in de Drossestraat 2 in Haarlem. Kom gezellig langs!

Paascupcakes

Paascupcake

1e workshop taarten decoreren

Na eerst zelf een paar workshops en cursussen taarten decoreren te hebben gevolgd, ging ik vorige week voor het eerst een workshop geven. En wat was dat leuk!!

Ik had al eerder bij kinderfeestjes mini-workshops cupcakes decoreren gegeven voor de kinderen, maar voor volwassenen was dit de eerste keer. Ik had twee gezellige groepen dames die lekker aan de slag gingen met hun taart vullen, afsmeren, fondant kleuren, uitrollen, taart bekleden en verder decoreren. De meesten hadden zoiets nog nooit eerder gedaan en het was erg leuk om ze aan het einde van de avond lekker trots met hun eigen creaties naar huis te zien gaan. Leerzaam voor hun, en ook zeker voor mij!

workshop speeltuin 2

het kleuren van de fondant

workshop speeltuin 4
de fondant uitrollen

 

 

 

 

 

 

 

 

workshop speeltuin 3

taarten bekleden met de fondant

workshop speeltuin 1

en hun eind resultaat

Het waren gezellige avonden, dames! Dank jullie wel! 🙂

Aline.

Stukje geluk proeven?

De uitnodiging is heel simpel… Waar word je gelukkig van en wil je dat delen? Ja hoor. Dat wil ik!. Daarom doe ik dit jaar mee als een van de geluksbrengers aan de geluksroute in Haarlem. En ik deel met iedereen iets wat mij gelukkig maakt: het bakken! Ik bied een taartproeverij aan alle geluksplukkers van Haarlem die langs willen komen om een stukje geluk te proeven. Ik sta in de Raaks Halle op zaterdag en zondag tussen 14:00 en 17:00. Bekijk het complete programma op http://www.geluksroute.nu want er zijn heel veel leuke activiteiten voor jong en oud. Een weekend om gelukkig van te worden!!

Geluksroute-2015-banner

Kom je ook Sinterklaas cupcakes versieren?

Nog een paar nachtjes slapen en dan is Sinterklaas weer in het land! Dit moeten we vieren en met veel lekkers! As Zondag ben ik daarom vanaf 14.00 tot 18.00 bij de Raaks Halle in Haarlem (vrije inloop). Daar gaan we heerlijke cupcakes versieren geheel in het Sinterklaas thema. Ik zal voor het materiaal en de begeleiding zorgen. Kosten 2 euro per cupcake. Kom langs! 😉

sinterklaas1

De lekkerste taart van Kennemerland

Een tijdje geleden hield een Haarlemse boekwinkel een kleine wedstrijd om te kiezen welke de lekkerste taart van Kennemerland was. Zij zouden de eerste deelnemers het boek van de tv serie ´Heel Holland Bakt´ cadeau geven en de winnaar zou zelfs 10 kookboeken cadeau krijgen!

Heel Holland bakt

Deze is van mij!

Nou eerlijk gezegd had ik niet de ambitie om te winnen, maar ik had wel interesse in dat boek, dus besloot ik een taart te bakken om eraan mee te doen. En wel een heerlijke kokos-mangotaart!

mangopaint

Kokosdeeg gevuld met een creme van kokos en witte chocola en versierd met mango en kokosrasp. Yummie!

Ik heb inderdaad niet gewonnen, maar wat was ik blij met mijn boek en nog blijer met het commentaar dat ik net geen eerste was geworden!! Tweede!! Geweldig zeg! Dat had ik niet verwacht! 🙂 Lekker als toetje, bij de koffie, of gewoon zomaar als je zin in hebt in iets nieuws. En het is zeker een verrassende traktatie, heel wat anders dan weer een appeltaart of een vlaai (ook al kunnen deze twee natuurlijk ook lekker zijn).

Kokos-mangotaart versierd met kokosrasp. Yummie!

Kokos-mangotaart versierd met kokosrasp. Yummie!

Nu wil ik het aanbod van Het Tweede Koekje uitbreiden met een aantal taarten die net wat exotischer zijn. Ik ben er volop mee bezig en de andere smaakjes zijn nog in ontwikkeling. Maar ik kan nu al verklappen dat deze er een van wordt! Dus wil je binnenkort (jezelf) trakteren? En wel met een taart die het zomergevoel nog even vasthoudt? Hier is een idee! 😉 Groetjes, Aline.

Het Tweede Koekje

Taarten, cupcakes en meer, op maat gemaakt volgens jouw wensen.

%d bloggers liken dit: